Boeken over Alcoholverslaving

Je vindt hier boeken die je kunnen helpen om te gaan met je alcoholprobleem. Boeken van specialisten en ervaringsdeskundigen die het gelukt is om alcohol de baas te worden.  

allen carr-stoppen-met-alcohol

STOPPEN MET ALCOHOL

NL – Naar onze mening een boek dat iedereen die alcohol drinkt minstens één keer gelezen zou moeten hebben. Je krijgt een totaal andere kijk op alcohol en drinken. Heb je een drankprobleem dan kan het je goed helpen te minderen of te stoppen. 

E-book – Paperback

Annie Grace - This Naked Mind

THIS NAKED MIND

ENG – Het boek opent je ogen voor de  rol van alcohol in onze cultuur en hoe het stigma van alcoholisme en herstel ervoor zorgt dat mensen niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Annie’s eigen persoonlijke verhaal is een must-read voor iedereen die drinkt.

E-book – Luisterbook – Paperback

Reinout Wiers slaaf van het onbewuste

SLAAF VAN HET ONBEWUSTE

NL – Dr. Reinout Wiers geeft een nieuwe visie op het ontstaan van verslavingsgedrag. Moderne theorieën over emotie en bewustzijn koppelt hij aan recente inzichten uit het verslavingsonderzoek, zowel uit de psychologie als uit neurobiologische benaderingen.

Paperback

the-cure for-alcoholism

THE CURE FOR ALCOHOLISM

ENG – Eindelijk wordt wetenschappelijk bewezen dat je kunt genezen van alcoholisme. Het boek beschrijft DE SINCLAIR METHODE. Introductie door Claudia Christian die de methode onder de aandacht heeft gebracht. Lees er alles over op  www.desinclairmethode.nl.

E-book – Paperback

jan-geurtz-de-verslaving-voorbij

DE VERSLAVING VOORBIJ

NL – Met dit boek leer je je beknellende verslaving het hoofd te bieden. Dit boek kan je alleen bieden wat je zelf wilt bereiken. Het kan je leven voor altijd veranderen. Of liever: ‘Jij kunt je leven voor altijd veranderen en dit boek laat zien hoe.’ 

E-book – Paperback

The Unexpected Joy of Being Sober

ENG – Moedig, geestig en briljant geschreven. Catherine Gray zat vast in een helse draaikolk van alcoholmisbruik. Dit boek gaat over haar ontsnapping en waarom een nuchter leven leuker kan zijn dan je ooit had gedacht. Een verrukkelijk, informatief en boeiend boek boordevol ideeën en tips. 

E-book – Luisterboek – Paperback

Olivier-Ameisen-het-einde-van-mijn-verslaving

HET EINDE VAN MIJN VERSLAVING

NL – Het verhaal van Olivier Ameisen, de beroemde cardioloog en lijfarts van de Franse oud-premier Barre. Na zelf alles geprobeerd te hebben om van zijn verslaving af te komen  genas hij zichzelf. Hij woont in Parijs en New York en adviseert in de verslavingszorg.

Paperback

NUCHTER LEREN LEVEN

NL – 31 tips en hulpmiddelen voor het voorkomen van terugval bij alcoholmisbruik. De tips zijn vooral geschikt voor mensen die al ervaring met stoppen en terugval hebben. Mensen die misschien net uit een ontwenningskliniek komen of gewoon uit zichzelf hebben kunnen stoppen.

E-book – Luisterboek

Jacqueline van Lieshout Ontwijnen

ontwijnen

NL – Auteur en detox-coach besluit te ‘ontwijnen’. In plaats van de gewoonte van elke avond witte wijn besluit ze radicaal te stoppen. De obstakels, de uitdagingen, de weerstand maar vooral de overwinning en de oneindige voordelen van een alcoholvrij leven worden in dit rauwe, eerlijke en inspirerende boek beschreven.

Paperback